contact us!

We would love to host you! Please send us your questions and we will reply as soon as possible!

 

 

Name *
Name

Sint Janstraat 37
1251 KZ Laren
Nederland

+31 (0)6 12 34 56 78

EEN BIJZONDERE BED & BREAKFAST IN HET CENTRUM VAN HET ROMANTISCHE LAREN (NH)

Brink Laren.jpg

Laren

Laren

toren.jpg

Het Dorp

Laren bruist! Nadat u een bezoek hebt gebracht aan het Museum Singer Laren of uitgebreid hebt gewinkeld, kunt u genieten op de terrassen van één van de gezellige café's of heerlijke restaurants, die zich overigens allemaal op loopafstand van de B&B bevinden. Laren is een dorp waar 'Het goede leven' lijkt te zijn uitgevonden...

De Geschiedenis

Laren was oorspronkelijk een boerendorp met een kleine weefindustrie, totdat een aantal kunstenaars aan het einde van de 19e eeuw het dorp 'ontdekten'. Schilders als Anton Mauve, Jan Sluijters en Jozef Israëls vestigden zich in Laren en vormden de 'Larensche School'. Het dorp groeide uit tot een lustoord...

De Omgeving

Laren ligt midden in het prachtige Gooi. Dit unieke natuurgebied wordt gekenmerkt door uitlopers van de Utrechtse Heuvelrug en de weilanden in het Noorden. De ligging ten opzichte van Amsterdam en Utrecht is zeer gunstig. Zo bent u met de auto in tien minuten in Hilversum en binnen een half uur in Amsterdam of Utrecht!


Laren Vroeger

Het vrij arme dorp Laren was gelegen op de zandgronden van 't Gooi. Men hield zich bezig met landbouw en weverij totdat het schilderachtige dorp eind 19e eeuw werd ontdekt door kunstenaars. Schilders als Anton Mauve, Jan Sluijters, Jozef Israëls en Ferdinand Hart Nibbrig vestigden zich in Laren en vormden de 'Larensche School'. Kunsthandelaar Hamdorff opende Hotel Hamdorff aan de Brink dat het middelpunt werd van het artistieke leven in 't Gooi.

In 1911 vestigde het Amerikaanse echtpaar Singer zich in Laren vanwege het rustieke en idyllische karakter van het dorp. Beiden waren verwoede kunstverzamelaars en in 1954 richtten zij het Museum Singer Laren op. Later werd het museum uitgebreid met een concertzaal.


Laren Nu

Tegenwoordig staat Laren niet meer alleen als artistiek bekend. Natuurlijk kunt u naar het Museum Singer Laren waar regelmatig aansprekende collecties tentoongesteld worden of naar het theater Singer Laren om een voorstelling te bezoeken uit een gevarieerd programma van toneel, cabaret, musicals, klassieke muziek, kindervoorstellingen en lezingen. Daarnaast kunt u ook winkelen in één van de vele mode- en kledingwinkels. Bovendien vindt u in Laren een aantal bijzondere woonwinkels. Iedere vrijdag is er om de hoek van 'Het Hof van Laren' een uitgebreide gezellige markt te vinden. Of wat dacht u van een bezoek aan de sauna zoals b.v. Sauna Spasereen of Thermen La Mer?

Laren telt vele uitstekende restaurants met terrassen waaronder Loetje Laren, Bar Bistro Brink20George L.A., Pizzeria La Vespa, Thai Restaurant Bangkok,  Hamdorff Eten & Drinken, Nick Vollebregt Jazz & EetcaféZuijderhoudt en L'Elefante Bianco. Maar ook zijn er veel gezellige eetcafé's zoals 't Bonte Paard, Mauve, Gastrobar Anton, (de Winter- en Zomerbar van) de Prinsemarij en op steenworp afstand café 'De Bijenkorf'. Ook in de nabijgelegen dorpen bevinden zich zeer goede restaurants zoals Bistro La Cave en (Michelinster) Restaurant Soigné in Bussum en in Blaricum de restaurants The Red Sun, Rust Wat en Trattoria Da Bruno. En binnen tien minuten bent u ook bij één van de gezellig (eet)café's BlairMoeke Spijkstra of Blushing in Blaricum. En na een prachtige wandeling op de Zuiderhei in Laren kunt u gezellig op het terras zitten bij Theehuis 't Bluk.

Elk voorjaar verrijst de ambachtelijke Poffertjeskraam midden op de Brink en vanaf november tot het begin van het nieuwe jaar kan jong en oud schaatsen op de Larense ijsbaan 'IJs op de Brink'. Door het jaar heen worden er diverse activiteiten georganiseerd waaronder het culinaire festival 'Lekker Laren' en natuurlijk de bekende Larense Kermis in de zomer.

Kortom, er valt meer dan genoeg te beleven en te genieten in Laren!


't Gooi

Het gebied tussen het Gooimeer in het Noorden, de Vechtstreek in het Zuiden en de uitlopers van de Utrechtse Heuvelrug staat bekend om haar wisselende landschappen en hoogteverschillen. De zandgronden en veengebieden wisselen elkaar af en zorgen voor een fascinerend landschap. U kunt hier heerlijk fietsen, wandelen of zelfs op een Vespa door het gebied trekken, maar misschien kiest u er liever voor om met de auto of het openbaar vervoer Amsterdam of Utrecht te bezoeken. Op minder dan een kwartier afstand met de auto is de mooie openbare Golfbaan Naarderbos te vinden. 

Kiest u ervoor om een mooie fietstocht door het dorp of de omgeving te maken, over de heide of langs de verschillende Gooische dorpen dan kunt u bij 'Het Hof van Laren' fietsen huren. Blijft u twee nachten of langer dan krijgt u één dag fietsverhuur gratis! De fietsverhuur bij de B&B geldt alleen tijdens uw verblijf dus vanaf de incheck om 16.00 uur tot aan het uitchecken om 12.00 uur. Mocht u de rest van de dag ook fietsen willen huren dan kunt u ook om de hoek bij de B&B terecht bij de fietswinkel  www.biketotaal.nl. U dient er wel rekening mee te houden dat deze winkel op zondag gesloten is maar als u vooraf contact opneemt met de winkel dan kunt u de fietsen voor de zondag reserveren. Ook kunt u via de bezorgservice www.fietsserviceaanhuis.nl fietsen bij de B&B laten afleveren. Of u huurt in het nabijgelegen Hilversum een scooter. Cornélie leent u graag een mooie fietskaart uit. Wat denkt u er van om eens de 'Gooische Vrouwen-route' te fietsen? 


Ligging & vervoer

Amsterdam: 30 kilometer  -  Utrecht: 25 kilometer  -  Hilversum: 5 kilometer  -  Amersfoort: 20 kilometer

Dichtstbijzijnde...

Schiphol

Hilversum

Laren

eigen fietsen

eigen scooter